Peste 65 milioane de oferte de vacante prin reteaua RND|KAS. Reduceri de preturi la achizitiile din retea. Acces gratuit la Cardul de membru. Sejur gratuit in Tenerife, pentru partenerii retelei.

Schimbarea tiparelor mentale

01.09.2014
inapoi
spacer
spacer

Sărăcia este o simplă chestiune de atitudine și de alegere. De aceea, suntem singurii în măsură să conștientizăm cauzele propriului declin, indiferent de planurile vieții în care îl resimțim (financiar, profesional, personal, relațional, etc). Astfel, depinde de noi să înțelegem că suntem singurii responsabili pentru modul în care ne sabotăm prosperitatea și siguranța financiară prin lăcomii și risipă, eschivându-ne în mod inconștient, de la asumarea responsabilității propriilor cauze care ne conduc prin pierderea lecțiilor de viață, la nemulțumiri, neîmpliniri profesionale și în final la eșec financiar.


Dincolo de manifestările noastre inconștiente induse de tipare, proiecții și programe mentale, care ne împiedică să fim prosperi la nivel de percepție și acceptare, se află lipsa noastră de educație financiară, carențele emoționale, de moralitate, de etică sau de comportament, precum cele de comunicare (dominate de ineficiență din punctul de vedere al rezultatelor induse de polaritatea energetică a emoțiilor atașate de gândurile pe care le exprimăm prin dialog mental, acțiuni și rezultate).

Practic, la nivel de consecință, nu există nici-o diferență între omul sărac și cel lacom. Ambii își exprimă insuficiența și nemulțumirea, diferența fiind doar la nivelul lor de exprimare și în modul de manifestare. Însă la nivel perceptual, ei nu înțelege esența zicalei ”culegi ceea ce semeni” și ”te bucuri doar de ceea ce obții cinstit și știi să prețuiești”.

Pentru a produce în mod real schimbarea în bine (în fiecare plan al vieții), este esențial să înțelegem faptul că, doar prin schimbarea gândurilor și atitudinilor noastre negative (care împiedică asumarea, alegerile și acțiunile noastre curajoase, și prin ele, acumularea și dezvoltarea de abilități la nivelul nevoilor programate de societate), putem reînvăța să ne manifestăm în mod conștient stări mentale și atitudinea pozitivă, pentru a trăii în armonie și cumpătare măreție propriei împliniri.

Fără schimbare și decizia de a ne elibera de constrângerile și limitările convingerilor, credințelor, obiceiurilor, atașamentelor și a programelor noastre mentale potrivnice (care la nivel subconștient decid atitudinea noastră față de bani) rămânem rătăciți în cercul vicios al propriei noastre ignoranțe, neputințe și sărăcii spirituale, continuând să perpetuăm situații ce ne sunt potrivnice, prin incapacitatea noastră de a ne trezi conștiința, pentru a produce schimbarea propriului negativism și a propriilor atitudini de eschivare a responsabilității.

Neînțelegând nevoia stringentă de a ne înlocuii gândurile, emoțiile, atitudinile, convingerile, alegerile, acțiunile, consecințele și efectele negative ”colaterale” ale rezultatelor noastre potrivnice (generate de carențe mentale, emoționale și spirituale), cu stări emoționale și valori pozitive de caracter și moralitate etică (dominate de credință, iubire, pasiune, entuziasm. altruism , empatie, asertivitate, încredere de sine și acțiuni pline de curaj).

Manifestarea noastră pozitivă (prin gânduri, atitudini și acțiuni), în direcția împlinirii intențiilor noastre pozitive, menite să urmărească și să slujească prin acțiuni convergente, interesele și nevoile celorlalți (prin a genera și a aduce plus valoare în viața lor, dezvoltând excelența, propriei autenticități profesionale și de caracter, în zona vocației și a pasiunii noastre), ne poate fi doar benefic.

Prin entuziasmul nostru și prin manifestările noastre pozitive, vom evita ratarea desăvârșirii propriului sine (dincolo de hegemonia unui ego vanitos), alegând să trăim și să atragem în viața noastră abundența (prin cumpătare, echilibru, armonie, acceptare și toleranță, cu mediul, cu noi și cu ceilalți), prosperitatea financiară, împlinirea profesională, fericirea relațională, împăcarea cu sinele, recunoștința și prețuirea (pentru tot ceea ce suntem, avem și facem), și pacea sufletească, pe care ni le dorim (chiar și atunci când rezultatele ne contrazic).

Astfel printr-o atitudine pozitivă proactivă și prin entuziasmul pasiunii și acțiunilor noastre, îndreptate ca scop spre împlinirea și slujirea binelui celorlalți, ceea ce vom multiplica prin atitudinea, experiențele, repere, consecințe și rezultate pozitive de viață, vor fi situații, exemple și modele de reușite, alături de mesajul că ”se poate!”. Manifestările pozitive din jurul nostru, treptat vor înlătura din viața, sufletul și atitudinile noastre, fricile, îndoielile, neputința, durerea, ura, neîncrederea sau resemnarea, pentru a le înlocui cu valori pozitive, în beneficiul propriei viețile, cât și a celor din jur.

Sandor Kasza

Cauta un partener in index
Cuvant cheie:

Cautare A-Z
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  
O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z  0-9  

Ziar Electronic
Ziar Electronic
Introduceti adresa Dvs. de email pentru a va abona la ziarul nostru electronic.
  dezabonare
Home | Compania | Afacerea | Parteneri | Contact | Forum | Acces membri Firme indexate: 11712 • Vizitatori Online: 5