Peste 65 milioane de oferte de vacante prin reteaua RND|KAS. Reduceri de preturi la achizitiile din retea. Acces gratuit la Cardul de membru. Sejur gratuit in Tenerife, pentru partenerii retelei.

Despre prosperitate si succes

01.09.2014
inapoi
spacer
spacer

Cheia prosperității, a succesului și a împlinirii noastre materiale și spirituale, stă în atitudine și puterea auto-controlului mental al emoțiilor, în sensul eliminării gândurilor, percepțiilor și a atitudinilor potrivnice stărilor de bine (de mulțumire, acceptare, împăcare, liniște sufletească, etc.), care în lipsa conștientizării efectelor cauzelor și consecințelor de viață ce ne aparțin, induc alegeri bazate pe sentimente negative și acțiuni instinctuale reactive de împotrivire sau eschivare. Prin ele nu facem altceva, decât să continuăm să hrănim și să amplificăm nemulțumiri (într-un cerc vicios al lungului șir de cauzalități și consecințe - prin care ne definim soarta), atrăgând în viața noastră, situații, consecințe, evenimente și oameni, care ne nemulțumesc și pe care le etichetăm prin percepții emoționale, ca fiindu-ne potrivnice.

În fond, chiar și consecințele de viață aparent potrivnice,  sunt situații la fel de utile pentru prezentul și viitorul și trecutul nostru (prin lecțiile de viață pe care ni le aduc), ca și situațiile și evenimentele de viață benefice, prin care ne inducem stările emoționale de mulțumire, împăcare și fericire.

Dovezile afirmațiilor de mai sus, sunt date de modul în care percepem, gândim, trăim, experimentăm și exprimăm prin dialog mental, propria viață și consecințele ei, manifestate prin alegeri, acțiuni și rezultate de viață (la nivel fizic, mental emoțional și spiritual). Și asta, prin etichetările și stările emoționale pe care le atribuim propriilor consecințe, percepții, așteptările și nevoile, ca și grad de mulțumire și împlinire a lor, (manifestate și exprimate conștient, la nivel spiritual, prin împăcare și pace sufletească), în raport cu consecințele și rezultatele vieții pe care le trăim (prin ceea ce suntem, facem, avem și prețuim), pe fiecare plan al său (personal, relațional, profesional, material, financiar, etc).

În concluzie, dacă suntem mulțumiți de rezultatele noastre pe planurile vieții, deținem deja această cheie. Dacă însă, încă suntem neîmpăcați, nemulțumiți, neîmpliniți,  nefericiți, îndoielnici și temători, e nevoie să ne schimbăm gândurile, emoțiile, convingerile, credințele și atitudinile negativiste sau agresive (potrivnice schimbării), cu gânduri, emoții, atitudini și acțiuni pozitive benefice nouă și celor din jur.

Pentru a ne împlinii material și a evolua apoi pe plan spiritual, e nevoie să conștientizăm, care sunt acele convingeri, credințe și programe mentale care ne împiedică să acționăm în mod curajos (în sensul desăvârșirii și împlinirii noastre, prin asumarea responsabilă a propriilor consecințe de viață), pentru a învăța din ele lecțiile schimbării de atitudine, și a obține rezultate de viață diferite. 

Trezirea propriului sine prin conștientizarea cauzelor consecințelor noastre și a sensului întâmplării lor în viața noastră, este singura cale către înțelegere și claritate asupra propriilor cauzalități răsfrânte asupra noastră, prin emoțiile și gândurile pe care le manifestăm în mod inconștient (prin rutina programelor mentale subconștiente). Această cale este cea a iubirii și a credinței, în noi și în tot ceea ce ne înconjoară. Prin ea vom putea înțelege esența evitării auto-inducerii stărilor de nemulțumire, supărare sau ură, și pentru a nu contamina și a nu otrăvi cu negativismul, criticile judecățile și ura din sufletul nostru, sufletele celor din jur

Când iubirea va germina în sufletul nostru și ne va umple inima cu căldura sa, vom fi capabili în mod firesc și natural, să ne iertăm trecutul și pe cei ce ne-au greșit..., revărsând pe preaplinul sufletului nostru, bunătatea, empatia, altruismul, încrederea  și iubirea față de semeni și față de tot ceea ce ne înconjoară. În acel moment vom cunoaște abundența și prosperitatea,  atingând starea de mulțumire, împlinire și împăcare sufletească. Atunci, vom înțelege și că fericirea sau nefericirea, sau  tot ceea ce etichetăm ca ”bun” sau ”rău”, este deja  în noi... și că, de noi depinde care din aceste stări alegem să le manifestăm.

Sandor Kasza

Cauta un partener in index
Cuvant cheie:

Cautare A-Z
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  
O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z  0-9  

Ziar Electronic
Ziar Electronic
Introduceti adresa Dvs. de email pentru a va abona la ziarul nostru electronic.
  dezabonare
Home | Compania | Afacerea | Parteneri | Contact | Forum | Acces membri Firme indexate: 11712 • Vizitatori Online: 170