Peste 65 milioane de oferte de vacante prin reteaua RND|KAS. Reduceri de preturi la achizitiile din retea. Acces gratuit la Cardul de membru. Sejur gratuit in Tenerife, pentru partenerii retelei.

Secretele comunicarii

17.08.2014
inapoi
spacer
spacer

Cea ce mulți dintre noi nu știm  sau nu am verbalizat, este faptul că pe lângă transmiterea informațiilor ocazionate de vorbitul în public (nu neapărat pe o șcenă), comunicarea poate fi și o forma de exprimare, cu efecte terapeutice benefice, nu numai asupra florei micro-biologice a organismului nostru și a structurilor celulare ale organelor sale, ci și asupra semenilor noștri. Astfel, comunicarea deschisă, dublată de stări mentale și emoționale plină de entuziasm, empatie și dăruire, ne vindecă, nu doar de temeri, angoase, anxietate și stări depresive, ci și de bolile cauzate de dereglările energetice pe care prin acestea aceste stări potrivnice stării de bine, ni le inducem în mod inconștient în organism.


Desigur există câteva criterii și mici nuanțe care conferă efecte terapeutice comunicării, care ignorate, ne pot îmbolnăvi în timp. Un criteriu esențial, de care este important să ținem cont, este faptul că mesajele agresive, încărcate de emoții negative, pline de violență și ură,  îi afectează nu doar pe cei cărora le sunt destinate, ci mai ales, ne afectează pe noi ”în oglindă”. Iar această agresiune verbală reflectată  în micro-universul nostru biologic (prin undele cerebrale ale gândurilor noastre), ne este de sute de ori mai dăunătoare decât le este celor cărora le-o adresăm, afectând PH-ul florei bacteriene din organismul nostru, și mediul celular în care acestea se dezvolta.

De asemenea, mesajele din categoria bârfelor, a criticilor, minciunilor, a informațiilor neautentice sau ”plagiate”( despre care în subconștientul nostru știm că nu ne aparțin), precum și exprimarea sub orice formă (chiar și prin dialog mental neverbalizat) a stărilor noastre sufletești dominate de temeri, supărări, nemulțumiri, învinuiri, critici,  judecăți, etc., provoacă scăderea gravă a vibrațiilor noastre energetice (prin risipă de energie vitală și cerebrală), cauzând dereglări energetice la nivelul anumitor organe (mai expuse nativ), îmbolnăvindu-le.

De aceea, este bine de știut și de aplicat în rostire (chiar din momentul înfiripării gândurilor și transformării lor în dialog mental), convingerea că, doar mesajele izvorâte din inimă și suflet (prin autenticitatea gândurilor noastre și prin viu grai), care exprimă, hrănesc și însoțesc cuvintele pe care le rostim, prin stări de spirit pozitive și prin sentimente precum, credința, iubirea, entuziasmul, încrederea, toleranța, iertarea, entuziasmul, empatia, dăruirea, etc, au efect terapeutic și de vindecare (atât asupra auditoriului sau a celui căruia îi este destinat mesajul, cât și  asupra celui care comunică).

Atunci când decidem (în mod conștient sau inconștient) să comunicăm, ignorăm efectele energetice extrasenzoriale ale comunicării, atât asupra noastră, cât și a celorlalți sau a mediului de comunicare. Însă chiar dacă avem iluzia că prin a ne ascunde scopurile sau temerile în spatele unor măști, efectul este doar acela, de a ne păcăli pe noi. Și asta prin simplul fapt că deja, chiar înainte de momentul în care ne conștientizăm gândurile și emoțiile (atașate la nivel subconștient prin proiecții mentale, imaginilor și cuvintelor pe care le plămădim și le definim prin percepții, dându-le conotații pozitive sau negative), undele energetice cerebrale emise de creier (prin Glanda Pineală) sunt deja transmise atât în Eter cât și în interiorul nostru (în micro-universul nostru celular și biologic), producând instant efecte energetice  ireversibile (cu sau fără voia noastră), de aceeași polaritate (+) / (-), cu cea a stărilor noastre emoționale.

În general, atunci când ”vorbitorii” sunt persoane pozitive, optimiste, încrezătoare, empatice, generoase și deschise, vibrația energetice ale stărilor lor emoționale de polaritate pozitivă, se reflectă asupra mediului, iar cuvintelor pe care le rostesc, devin energie informațională care curge spre câmpurile energetice a celor pe care-i întâlnește și cu care intră în contact, hrănindu-le și încărcându-le cu energie vitală, având efect de vindecare. Și asta, pentru că vibrațiile de calitate ale energiilor cerebrale ale emoțiilor pozitive ale celui care comunică (manifestă energie masculină de ieșire de polaritate pozitivă  [+]), care hrănește energetic, și ridică nivelul energetic de vibrație al ascultătorului (specifică energiei feminine de intrare, de polaritate negativă [-]), oferindu-i încredere și stare de bine (în măsura deschiderii sale, de a stabili ca ”receptor mental deschis”,  conexiunea cerebrală).

În situația în care cel ce comunică ”mimează” dăruirea (are gânduri, scopuri și așteptări ascunse, menite să-i hrănească nevoile), sau dacă este o persoană negativistă sau dominată de stări emoționale negative, vibrația energetică a mesajului, va avea polaritate negativă [-], ceea ce va genera respingerea mesajului de către ascultătorii care se află tot într-o stare energetică de polaritate negativă [-] (care așteaptă să primească informația pozitivă care să-i hrănească). Dacă însă ascultătorul este deschis, pozitiv și poate converti starea sa într-una pozitivă (manifestând energie masculină de ieșire [+]), atunci comunicarea se va realiza, și fluxul energetic între ”emițător” și ”receptor”, își va schimba sensul de curgere, hrănindu-l cu energie pe cel care comunică.

Același efect negativ al fluxului energetic emis (caracterizat ca fiind de polaritate [-]), îl manifestă și persoanele introvertite, negativiste sau nemulțumite.  Atunci când un vorbitor ascunde ceva, sau în mod voit denaturează adevărul sau transmite mesaje despre care știe că sunt false sau nu-i aparțin, vibrația energetică încorporată în cuvintele pe care le rostește, vor transmite la nivel energetic subtil, prin gândurile pe care le verbalizează, temeri, nevoi, insuficiențe, lăcomii și nemulțumiri (caracterizate prin deficit de energie pozitiva [-]).

Sunt persoane în jurul nostru, care la nivel de comunicare au ca scop să se încarce și să se hrănească cu energia pozitivă a semenilor lor, și de regulă iau această energie de la cei naivi care nu știu sa-și protejeze energia, sau de la cei care își scad vibrațiile intrând în mod reactiv, intrând în conflicte sau situații conflictuale cu cei care le provoacă. Desigur, a crede că falsitatea, vibrațiile energetice sau emoțiile se pot ascunde în spatele unor măști comportamentale, este o iluzie. Undele cerebrale ale gândurilor noastre, trec dincolo de orice măști, crezuri sau false convingeri... Ele vorbesc despre noi, prin consecințele vieții pe care o trăim.

Desigur, există și persoane care ca efect al comunicării lor, urmăresc în mod inconștient, să se hrănesc cu energia celor din jur, manifestând stări permanente de nemulțumire și negativitate, pozând în mod inconștient în victime. Cu timpul aceste persoane, atunci când conștientizează și învață ”avantajul” de  a poza în victime, și constată că există mereu cineva în preajma lor care să-i ajute, să le dea sau să facă lucruri în locul lor, își dezvolta aceste abilități de a se victimiza, formând obiceiuri și atașamente comportamentale, prin care își pot juca cu o perfecțiune ireproșabilă rolul. Din păcate, aceste persoane vor fi mereu neîmpăcate și nefericite. Și asta pentru că ei nu pot conștientiza cauza eschivării lor de la asumarea lecțiilor consecințelor lor de viață. Și astfel ratează bucuriile vieții, trăind de azi pe mâine, neîmpăcați, plini de temeri, neîmpliniri, supărări, judecăți, nemulțumiri, învinuiri, regrete și tristeți.

Pentru a ne vindeca de temeri, supărări și frustrări, cea mai bună cale de comunicare cu noi înșine și cu ceilalți este deschiderea. În acest sens, este esențial: - conștientizarea cauzelor fricilor noastre și implicit a acțiunilor noastre anterioare care  ne-au adus în viață ca efect, consecințele potrivnice; - asumarea consecințelor ce ne aparțin (fără a învinui pentru ele situații, conjuncturi sau persoane), pentru a învăța lecțiile pe care ni le oferă; - detașarea de tot ceea ce e vechi și neprielnic (inclusiv de convingerile și crezurile care ne îngrădesc acțiunile, încrederea, credința și iubirea); - schimbarea obiceiurilor vechi și a convingerilor limitative, cu obiceiuri care sa ne susțină intențiile, ideile, visurile, vocația, viziunea, etc, prin atitudine proactivă pozitivă; - învățarea cumpătării pe fiecare plan al vieții, prin prioritizarea nevoilor esențiale ale vieții (renunțând le cel mai puțin importante); - dezvoltarea acelor abilități prin care să ne susținem în mod curajos,  prin entuziasm, credință, încredere, autenticitate, iubire și pasiune,  vocația și intențiile; - transformarea scopurilor care ne hrănesc nevoile, în intenții pozitive prin care să slujim și să împlinim prioritar, nevoile celorlalți, lăsând ca la nivel de comunicare, alegeri si acțiuni, interesele și nevoile noastre să se împlinească în mod natural ca efect al acțiunilor orientate către ceilalți.

Toate atitudinile noastre pozitive, tot ceea ce ne împlinește ca efect al comunicării noastre pline de deschidere și iubire către ceilalți (prin ceea ce suntem și devenim ca efect a ceea ce avem, prețuim și  facem), se va oglindi în mod pozitiv și benefic în consecințele vieții noastre, prin mulțumire, împăcare, bucurii, fericire, prosperitate și pace sufletească. Aceste stări sufletești se reflectă atât în planul fizic și mental al sănătății noastre, cât și în celelalte planuri (profesionale, relaționale, financiare sau antreprenoriale) ca efect al conștientizării, înțelegeri și clarității dobândite prin detașare de emoțiile negative, prin evoluție spirituală.

Cea mai bună cale pentru a elimina din sufletul și inima noastră fricile, angoasele și nemulțumirile, este aceea de a ne asuma în mod deschis, să vorbim despre ceea ce gândim și simțim, despre bucuriile noastre, despre ceea ce iubim și facem, și să îndrăznim să vorbim cu entuziasm despre ideile și planurile noastre, despre vocațiile și pasiunile noastre.Toate astea sunt căi prin care ne redăm optimismul și încrederea de sine, dizolvându-ne treptat temerile îndoielile și neîncrederea, atât în ceea ce privește încrederea de sine, cât și ceea în oameni. 

Prin împărtășirea și comunicarea cu entuziasm și pasiune a ideilor, preocupărilor, ideilor, credințelor și a viziunilor noastre, nu facem altceva, decât să ne deblocăm canalele energetice (blocate prin temeri, neîncredere și îndoială), pentru a lăsa fluxul de energie vitală a emoțiilor pozitive dominate de credință și iubire, să ne cuprindă trupul și să n vindece sufletul, inima și viața. Crescându-ne vibrațiile energetice, conținutul gândurilor noastre se va schimba, primind consistență. Astfel, prin conectarea energiilor cerebrale pozitive, pe care le emitem prin gândurilor noastre (manifestate ca efect al alegerilor, acțiunilor și consecințelor pozitive pe care le determină ca rezultat), la energiile, emoțiile și gândurile celor cu care interacționăm și cu care ne interconectăm prin mesajele exprimate, se deschide un canal energetic permanent, prin care energia pozitivă curge în ambele sensuri, în mod benefic, pentru fiecare parte.

Canalele energetice de comunicare interpersonală, deschise, au rolul de a-l conecta pe ascultător, la sursa de energia a vorbitorului. Astfel, atunci când energia celui care dăruiește informația (energie masculină de ieșire [+], este conectată cu energia celui care primește informația [-] și cele două energii își alternează polaritatea prin dialog deschis (vorbitorul se transformă în ascultător, și invers), intre cele două entități se realizează în mod corect transferul energetic, realizându-se echilibrul și armonizarea vibrațiilor celor doua energii, într-o singură entitate, ca o medie a polarității lor. menținându-se mult timp avea vibrație benefică, chiar și după întreruperea aparentă a dialogului. Efectul este acela, că cel ce dăruiește, hrănește în mod voit cu energie vitală, și pe cel care primește informația, conectându-l la sursa supra conștientă de energie vitală (prin canalul pe care vorbitorul la accesat). 

Dacă vorbitorul este conectat în mod inconștient (prin nevoile, supărările, insuficiențele și nemulțumirile pe care le exprimă în mod curent) la o sursă negativă de energie, superioară vibrației lui (neputând să se conecteze singur la o sursă de energie de polaritate [+]), sau dacă vorbitorul își ascunde abil nevoile, scopurile sau intențiile (în spatele unei aparente intenții pozitive),  atunci prin vibrația sa negativă cu care este contaminat, va contamina și vibrația celui cu care se conectează prin comunicarea verbală, vlăguindu-l pe aceste din urmă (sau auditorul lui), prin canalul energetic de comunicare pe care-l deschide, de energie de polaritate pozitivă. În acest al doilea caz,  energia va curge de regulă, într-un singur sens, vorbitorul având abilitatea de a bloca canalul propriu de energie.

Ceea ce este de reținut, în orice situație în care cineva este slăbit ca stare fizică (prin sentimentele negative pe care le manifestă) sau  este vlăguit de energie   de către o altă entitate, transferul energetic nu se poate produce fără acceptul (conștient sau inconștient) al celui vlăguit, chiar dacă acesta nu poate percepe că e vlăguit și nici sursa sau cauza propriei îmbolnăviri sau a risipei de energie vitală [+], cauzată prin nivelul de frecvență al schimbului informațional, prin care se realizează comunicare verbală sau extrasenzorială.

De asemenea, dacă prin comunicare (mentală sau verbală) ne exprimăm în permanență nemulțumirile, aceasta devine o sursă de carență spirituală, generată de lipsa inteligenței emoționale, și ea va menține dereglarea energetică atât la nivelul corpului nostru fizic, cât și la nivelul celui energetic, favorizând instalarea la nivel fizic al bolii și cronicizarea lui.

Atâta timp cât o persoană rămâne pozitivă și nu-și scade vibrațiile (prin manifestarea gândurilor, emoțiilor, percepțiilor, credințelor și convingerilor sale negative), ea nu poate fi golită de energie vitală, de nicio entitate. Transferul energetic are loc doar când pe ambele capete ale canalelor energetice există același potențial electric (independent de polaritatea energiei transferate).

În consecință, ceea mai bună cale pentru păstrarea sănătății noastre fizice și morale și către auto-vindecare, este eliminarea tuturor gândurilor negative și a factorilor de stres, care ne hrănesc ura și ne mențin stările de teamă și anxietate (prin nemulțumiri, insuficiențe, insecuritate, lăcomii, vanități, orgolii, etc), pentru le înlocuii cu valori morale și etice, și a le manifesta prin stări emoționale specifice energiilor pozitive, precum: credința, iubirea, cumpătarea, iertarea, dăruirea, acceptarea (celorlați așa cum sunt), toleranța (față de cei diferiți de noi), optimism, buna dispoziție, încredere de sine, deschidere față de oameni și empatie față de semenii noștri.


Sandor Kasza

Cauta un partener in index
Cuvant cheie:

Cautare A-Z
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  
O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z  0-9  

Ziar Electronic
Ziar Electronic
Introduceti adresa Dvs. de email pentru a va abona la ziarul nostru electronic.
  dezabonare
Home | Compania | Afacerea | Parteneri | Contact | Forum | Acces membri Firme indexate: 11712 • Vizitatori Online: 175