Peste 65 milioane de oferte de vacante prin reteaua RND|KAS. Reduceri de preturi la achizitiile din retea. Acces gratuit la Cardul de membru. Sejur gratuit in Tenerife, pentru partenerii retelei.

Vinovatia si evitarea efectelor emotiilor negative

09.07.2014
inapoi
spacer
spacer

Vinovăția și evitarea emoțiilor negative. Vinovăția, este una dintre cele mai dăunătoare stări energetice, care fie este provocată din exteriorul nostru (în mod voluntar sau involuntar de către terțe persoane), fie este auto indusă sub forma unor stări emoționale potrivnice stării de bine. Starea este urmată de temeri, justificări, nemulțumiri, supărări și regrete, toate fiind emoții de polaritate negativă menite sa ne scurgă energia și să ne orienteze gândurile într-o direcție greșită, opusă împlinirii și performanței.

Emoțiile negative acționează în mod dăunător asupra stărilor noastre:
- fizice (modificând PH-ului mediului nostru intern într-unul acid, potrivnic celulelor sănătoase dar și florei noastre bacteriene și micro-biologice),
- mentale (influențându-ne în mod negativ arderea neuronilor prin vibrațiile energetice și percepțiile ce duc la blocarea căilor energetice de comunicare),
- emoționale (generând prin teamă, neîncredere, nemulțumire și îndoială stări de panică, anxietate și depresii prin care organismul își arde cu repeziciune energia),
- spirituale (menținându-ne anumite blocaje energetice, prin atrofierea unor funcții cerebrale, prin care ne auto blocăm în mod inconștient, capacitatea de înțelegere, percepție și discernământ, ce se pot manifesta în afara celor 5 simțuri fizice cunoscute,  exclusiv prin simțuri extrasenzoriale, răspunzătoare de controlul mental conștient al stărilor noastre, pe toate planurile ei).

Neglijând aceste aspecte nepotrivite ale stărilor noastre de ființare (ce produc dereglări energetice la nivelul organelor noastre interne și a chakre-lor asociate lor), acceptăm în mod tacit, funcționarea neconforma și în dizarmonie, între ansamblul trup-minte (materie), respectiv, suflet-spirit (energie), experimentate prin manifestării dualității ființării noastre, în această dimensiune perceptuală (a vieții noastre pe acest pământ).

În timp, ne modificându-ne vibrațiile, și rămânând în zona neîncrederii și a negativismului, creierul nostru va dezvolta atașamente față de a rămâne în zona emoțiilor negative (percepând-o în mod atipic, ca și "zonă de confort"). Astfel ori de câte ori vom dori să întreprindem ceva, ea va aduce în fața noastră prin proiecții mentale, stări perceptuale, prin care să renunțăm la acțiune , alegând subconștient, întoarcerea în "zona de confort". Astfel, stările noastre negative, vor acționa asupra gândurilor, alegerilor, acțiunilor și consecințelor noastre, sleindu-ne încrederii de sine si încrederea într-un destin favorabil al unei vieți prospere, asemeni "picăturii chinezești" care n va măcina trupul și mintea.

Respingând prin eschivă, alternativa manifestării permanente și constante a stărilor perceptuale și emoționale benefice ființării în împlinire (specifice vibrațiilor energetice pozitive), ne vom lăsa copleșiți în asemenea măsură, încât gândurile și temerile asociate lor, vor creea un canal energetic mental de transfer informațional negativ, de pe care (odată adâncite prin repetare și cronicizate ca obiceiuri), ne va fi imposibil să ne detașăm fără ajutor specializat.

Partea proastă este ca, prin cronicizare și permanentizare a manifestării nemulțumirilor specifice emoțiilor negative, ni se atrofiază însuși capacitatea de înțelegere, asumare și conștientizare a propriilor stări care generează cauze nefaste ale gândurilor, emoțiilor și alegerilor noastre, care acționează ca efect, asupra consecințelor vieții pe care o trăim. Din păcate fără conștientizarea și înțelegerea mecanismelor care determină cauzele alegerilor noastre nepotrivite, nu le vom putea înlocuii, căci fără înțelegere nu putem produce nici schimbarea propriei atitudini.

Pentru a nu ne risipi inutil energiile cerebrale și cele vitale, și a nu lăsa ca deficitul energetic pe care-l manifestăm ca stare permanentizată în urma carenței lor, este nevoie să învățăm câteva tehnici energetice de detașare, pentru a observa cauzele, stările emoționale pe care le resimțim în urma lor, și efectele pe care propriile consecințe le determină în percepția și atitudinea noastră. Doar printr-o astfel de conștientizare și înțelegere a principiului cuantic a cauzalității (cauză-efect), putem întrerupe în mod conștient șirul cauzal al evenimentelor și consecințelor nefavorabile din viața noastră. Pentru acest deziderat, cea mai bună cale este ceea a credinței și iubirea, manifestate prin suma emoțiilor pozitive trăite prin gânduri și acțiuni, caracterizate prin: iertare, toleranță, acceptare, blândețe, bunătate, empatie, altruism, dăruire, cumpătare, etc.

Gândurile și emoțiile pe care le manifestăm în plan fizic și mental, sub impulsul sentimentului de vinovăție, nu fac altceva decât să determine, să hrănească și să atragă în viața noastră (prin energia lor de polaritate negativă de joasă frecvență), conținutul materializat al consecințelor de viață neprielnice, care ne copleșesc și ne adâncesc suferința, prin stări de nemulțumire, anxietate, panică sau depresie. În final, indiferent de convingerile noastre și de ceea ce suntem tentați să credem legat influențele emoționale, calitatea gândurilor și a deschiderii noastre către ceilalți, vor genera alegerile pe care le facem, determinând atât consecințele, cât și calitatea  vieții noastre

În fond, toate nemulțumire și supărările pe care le manifestăm (în mod conștient sau involuntar), nu fac altceva decât să valideze și să ne confirme temerile, reflectându-le cu exactitate, prin valoarea, intensitatea și polaritatea conținutului lor energetic (exprimat ca obiect al gândurilor și emoțiilor noastre), materializându-le pe planul fizic al trăirilor, consecințelor și al viații noastre.

Pentru a stopa efectele nefaste ale manifestării emoțiilor, consecințelor și stărilor noastre negative de viață  (precum frica, îndoielile, neîncrederea, nemulțumirile, nefericirea, egoismul, orgoliile, vanitățile, prefăcătoria, falsitate, minciuna, învinuirile, critica, judecățile, auto învinuirile, dezvinovățirile, scuzele,  justificările, eschivarea asumării,etc), este esențial să le înlocuim cu atitudini, sentimente și stări emoționale pozitive (precum: curajul, credința, încrederea, mulțumirea, fericirea, altruismul, iertarea, empatia, deschiderea, sinceritatea, autenticitatea, pro acțiunea, dăruirea, acceptarea, asumarea, etc), pentru a genera consecințe viitoare, care prin gânduri, alegeri și acțiuni benefice, să ne inducă o stare de mulțumire și împăcare înfrumusețându-ne viața.

Pentru a nu pierde lecții și repere importante de viață și a nu pierde oamenii de lângă noi, experiențele și lumea frumuseții lor interioare, este esențial ca pe drumul spre devenire și evoluția sinelui nostru, să ne asumăm pe de o parte, atât consecințele raționale sau iraționale ale  vieții (evitând eschivările și fuga de responsabilitatea lor), cât și să acceptăm (cu bune și rele), persoanele de lângă noi sau pe cele cu care interacționăm, fără a le critica, eticheta, judeca și învinovății, atunci când nu corespund valorilor,  așteptărilor sau șabloanelor noastre mentale. 

Atunci când vom urmării ca gândurile, emoțiile, alegerile și acțiunile noastre, să nu producă în detrimentul celorlalți, suferințe sau consecințe dăunătoare ce afectează binele și viața lor (conștientizând că în final acestea se vor răsfrânge în final ca efect negativ, și asupra noastră), vom ști să ne îmbogățim și să ne împlinim propria viață ca efect, generând exclusiv valori, oportunități și modele pozitive, prin pasiune și dăruire. Astfel,  sentimentele  noastre de vinovăție, temerile, egocentrismul, supărările sau nemulțumirile, vor dispărea de la sine, învingând rezistența noastră la schimbare. Locul stărilor și atitudinilor negative, va fi luat pas cu pas, de credință, deschidere, acceptare, empatie și iubire, singurele vibrații energetice, capabile să producă schimbarea de bine și de atitudine în viața noastră și a celorlalți, împlinindu-ne pe toate planurile vieții (ca efect, și nu ca scop).  

Sandor Kasza

Cauta un partener in index
Cuvant cheie:

Cautare A-Z
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  
O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z  0-9  

Ziar Electronic
Ziar Electronic
Introduceti adresa Dvs. de email pentru a va abona la ziarul nostru electronic.
  dezabonare
Home | Compania | Afacerea | Parteneri | Contact | Forum | Acces membri Firme indexate: 11712 • Vizitatori Online: 183