Peste 65 milioane de oferte de vacante prin reteaua RND|KAS. Reduceri de preturi la achizitiile din retea. Acces gratuit la Cardul de membru. Sejur gratuit in Tenerife, pentru partenerii retelei.

Redirectionarea a 2% din impozitul pe salarii

13.03.2014
inapoi
spacer
spacer

Termenul limita pentru redirectionarea a 2% din impozitul pe salarii sau venit, este data de 26 mai 2014.  Formularele 230 "Cerere privind destinatia sumei reprezentand pana la 2% din impozitul anual si deducerea cheltuielilor efectuate pentru economisirea in sistem colectiv pentru domeniul locativ" si 200 "Declaratie privind veniturile realizate din Romania" se pot descarca de pe pagina web a ANAF. 

Suma de 2% din impozitul anual pe veniturile din: salarii, activitati independente, cedarea folosintei bunurilor, activitati agricolepentru care venitul net se stabileste in sistem real; piscicultura; silvicultura; castigul net anual impozabil din transferul titlurilor de valoare (altele decat partile sociale si valorile mobiliare, in cazul societatilor inchise); castigul net anual din operatiuni de vanzare-cumparare de valuta la termen, pe baza de contract, si orice alte operatiuni similare (altele decat cele cu instrumente financiare tranzactionate pe piete autorizate si supravegheate de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare), se va vira catre entitatile nonprofit care s-a infiintat si functioneaza in conditiile legii, unitatile de cult.

Virare a sumei de pana la 2%, se face catre o singura entitate nonprofit sau unitate de cult.
Formularele 200 si 230 se pot obtine direct de la sediul unitatilor fiscale sau pot fi descarcate de pe website-ul ANAF, de la adresa www.anaf.ro, sectiunea Asistenta contribuabili/ Toate formularele, cu explicatii/ Formularele fiscale ordonate dupa numar, din prima pagina meniul superior. Pentru obtinerea formularelor, click pe: 230 sau 200

Depunerea formularelor
Referitor la depunerea formularelor, precizam ca potrivit prevederilor art. 17 coroborate cu cele ale art. 18 din Ordonanta Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de Procedura Fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, contribuabilul este subiect al raportului juridic fiscal, care, isi poate indeplini obligatiile fiscale si printr-un imputernicit, desemnat potrivit legii. Imputernicitul este obligat sa depuna la organul fiscal actul de imputernicire, in original sau in copie legalizata.

Formularele 200 si 230 se pot depune la ghiseul unitatii fiscale in a carei raza teritoriala contribuabilul are adresa unde isi are domiciliul, potrivit legii sau adresa unde locuieste efectiv, in cazul in care aceasta este diferita de domiciliu, pentru persoanele fizice care au domiciliul fiscal in Romania sau la oficiul postal, prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire.

Formularele 230 si 200 se pot depune si on-line. Pentru descarcarea si completarea on-line a formularelor, contribuabilii vor accesa website-ul ANAF, la adresa www.anaf.ro, sectiunea Declaratii electronice/ Descarcare declaratii.

Transmiterea on-line se va face de la adresa www.e-guvernare.ro, daca contribuabilul dispune de un certificat digital calificat. Detinatorii de certificate digitale calificate pot transmite formularele si pentru alti contribuabili, prin inregistrarea ca imputerniciti fiscali urmand procedura de inregistrare a documentatiei si a formularului 150 la organul fiscal.

Atentie! Formularele 200 si 230 nu se mai pot depune dupa data de 26 mai 2014.

Sursa: Administratia Judeteana a Finantelor Publice Valcea

Sustiine si tu Asociaţia partenerilor KAS (APK) si activitatile sale, redirectionand 2%, din impozitul tau pe venit sau profit (platit deja la Stat). E suficient sa descarci online formularul  230 si/sau 200 si apoi dupa ce-l completezi cu datele tale si ale APK (Asociatie nonprofit), sa-l expediezi postal, personal sau online la ANAF. Detalii aici

A.P.K - Asociaţia partenerilor KAS - O.N.G. fondat în 2006, pentru "Realizarea si apararea intereslor personale, sociale, umanitare, educationale, culturale, profesionale, economice, financiare si de afaceri, ale membrilor asociaţi, tineri, adulti, pensionari, Asociatii, ONG-uri, societati comerciale, societati civile, institutii, etc".

Scopul înfiinţării, este sustinerea prin educatie, informare, precum si prin actiuni civile, de voluntariat, donatii, organizari de evenimente, simpozioane, conferinte (pe teme sociale, culturale, artistice, civice, economice, comerciale, etc): 
- a intereselor legale si patrimoniale a membrilor afiliati sau reprezentati; -  a cazurilor sociale, umanitare sau de boala; - interesele celor care vizeaza drepturile privind accesul la informare; -asanarea morale a societatii si a clasei politicii; - actiuni de constientizare, limitare si stopare a abuzurilor de orice fel; - sustinerea cauzelor care elimina atentarea la drepturile cetatenesti, la dreptul la munca, la libera exprimare, la o viata sanatoasa si la pastrarea demnitatii personala si nationala, - sustinerea si initierea de petitii si actiuni de solidaritate umana,  nationala si internationala; - sustinerea si implementarea de solutii pozitive si pro-active, pentru inlaturarea oricaror problem cu care se confrunta membrii afiliati si grupurile pe care organizatia le reprezinta si le sustine, etc. . Tel. 0745 3520950745352095

Datele de identificare a contribuabilulu:i
Denumirea entitatii: ASOCIATIA PARTENERILOR KAS (A.P.K.)
Cod de identificare fiscala: 19101588
Cont Bancar: RO 75 BTRL 0360 1205 F932 86XX
Semnatura:
Data:

Cauta un partener in index
Cuvant cheie:

Cautare A-Z
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  
O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z  0-9  

Ziar Electronic
Ziar Electronic
Introduceti adresa Dvs. de email pentru a va abona la ziarul nostru electronic.
  dezabonare
Home | Compania | Afacerea | Parteneri | Contact | Forum | Acces membri Firme indexate: 11712 • Vizitatori Online: 173