Peste 65 milioane de oferte de vacante prin reteaua RND|KAS. Reduceri de preturi la achizitiile din retea. Acces gratuit la Cardul de membru. Sejur gratuit in Tenerife, pentru partenerii retelei.

Despre fericire si iluzii (2)

02.11.2013
inapoi
spacer
spacer

DESPRE FERICIRE SI ILUZII (2) - de Sandor Kasza

In continuarea materialului anterior (citeste detalii despre prima parte aici), as dorii sa fac referinta la cateva aspecte prin care, folosind controlul constient al emotiilor, ne putem imbunatatii stilul de viata prin pace interioara si implinirea sufleteasca. Iata cateva cai de acces catre fericire si o viata implinita:

- Admite ca fericirea este o stare de spirit ce izvoreste doar dintr-o pace sufleteasca intensa de multumire si din impacarea cu sinele. Pentru a o atinge, este esential sa intelegi faptul ca nefericirea ta sau a altora,  este cauzata de nemultumiri ce izvoresc din incapacitatea de implinire a unor nevoi. Gradul de nefericire va fi mereu direct proportional cu cresterea numarului de nevoi si scaderea ratei de implinire a acestora. Cu cat numarul de nevoi devine mai mic cu atat numarul situatiilor in care ne vom simti implinitin si multumiti, va creste.  Astfel nemultumirile si tristetile noastre, vor face loc treptat, bucuriei si linistii sufletesti.

-Renunta la NEVOI (caci ele servesc doar ego-ul si hranesc nemultumirile si lipsurile din viata ta). Transforma deficitul energiei nrvoilor, in emotii pozitive, definindu-le ca  INTENTII. Prin ele poti implini propriile nevoi,  servind interesele celorlalti, dezvoltandu-ti calitatea de a darui si de a aduce valoare si bucurii in viata lor. Printr-o astfel de atitudine diferita, vei invata sa dai sens intentiilor tale pozitive prin credinta, iubire, daruire, entuziasm si stari emotionale ce-ti bucura inima si sufletul. Vizualizand la nivel mental continutul intentiilor tale, ca si cum ele ar fi deja implinite pe plan fizic si manifestand actiuni si emotia pozitive pentru implinirea lor, vei  indeparta nemultumirile, stresul, indoiala si teamerile din sufletul si viata ta. Asta iti va da curajul, energia si entuziasmul necesar perseverentei si implinirii fiecarui obiectiv sau plan al vietii si destinului tau.

-Trezeste-ti spirtul la viata, pentru a da sens si valoare destinului tau, modificandu-ti perceptiile negative in stari si manifestari emotionale pozitive, benefice unor alegeri si actiuni ce converg spre rezultate favorabile. Pentru asta e sufficient sa  iesi din starea de amortire a constintei, invatand sa renunti la manifestarea emotiilor negative sis a renunti la judecati si invinuiri. Aceasta cale spirituala are beneficiul  de a ne conserva energia ta vitala, pazindu-te de imbolnavirea sufletului si al trupului. Prin manifestarea starilor emotionale opuse celor ce azi inc ate infraneaza, vei invata treptat sa dezvolti noi abiliti.  Prin ele vei dobandi noi resures si repere si astfel vei sti sa-ti implinesti  mai usor nevoile prin redefinirea lor ca intentii pozitive.

-Ai curajul sa visezi si sa crezi in tine si in oamenii cu care interactionezi. Indoiala hraneste teama in timp ce doar credinta da viata iubirii si increderii.  Pentru asta e suficient sa renunti sa te mai compare cu ceilati si sa-i raportezi pe acestia la sabloanele convingerilor tale. Renunta sa te simti vinovat pentru ceea ce esti. Cu totii suntem nascuti egali si liberi. Cu totii apartinem aceluiasi trup prin mediul in care am fost sortiti sa traim, doar ca fiecare din noi  venim pe lumea asta pentru a ne implinim destinul si a ne afla rostul, primind pentru asta abilitati, haruri si vocatii diferite. Suntem finite egale in fata vietii si a mortii si traim aceasta viata, nu pentru a hranii doar nevoi trupesti si a acumula bunuri si valori material, ci prin a ne gasi calea evolutiei destinului karmic, prin spirit si energia sa. Pentru a evolua la nivel spiritual, e nevoie sa invatam sa ne detasam de incranceneala acumularilor materiale. Pentru a iesi de pe calea firii si a pasi pe ceea a credintei, e nevoie sa ne descoperim harul si vocatia, ca instrumente esentiale, prin care ne putem desavarsi ca finite, intelegandu-ne rolurile si rostul. Cand vom sti sa ne asumam in mod curajos si responsabil rolurile, vom devenii autentici si le vom juca cu bucuria si pasiune. Astfel, ne vom intelege menirea si apoi sa ne vom putea manifesta rostul si maretia ca finite, intr-un destin curajos pentru care am venit sa experimentam trairi, perceptii si emotii, in aceasta Dimensiune celeasca si pe acest Pamant.

-Renunta la judecati de valoare, justificari, invinuiri si critici. Invata sa te detasezi de convingerile tale pentru a aobserva si intelege lucrurile pe care loe experimentezi in mod obiectiv si impartial, pentru a intelege sensul intamplarii lor si a invata lectiile pe care ti le aduc ca si o consecinte firesti, ce-ti apartin (prin rezultatele manifestarilor si tale anterioare). Pentru a te detasa de programele tale mentale limitative si a le intelege mecanismul,  e nevoie sa-ti constientizezi obiceiurile nesanatoase, convingerile limitative  si programele mentale care te infraneaza in a te implini si a vedea partile positive ale celorlalti. Lasa emotiile sa se manifeste in tine, apoi converteste tot ce e negative in stari si perceptii positive. Doar acestea vor hranii ganduri, alegeri si actiuni positive. Pentru a da valoare lucrurilor pe care le doresti sau la care visezi,  reinvata sa pui pret pe ceea ce esti si deja ai. Cand vei sti sa faci asta, vei fi pregatit sa inlocuiesti partile ostile ale mintii tale care iti infraneaza actiunile, si vei putea invata sa-ti dezvolti noi abilitati si obiceiuri, inlocuid vointa cu credinta.

- Accepta oamenii, lucrurile si evenimentele care vin spre tine, fara sa emiti judecati de valoare, fara sa te eschivezi de responsabilitate si fara sa te feresti de ele.  Toate energiile care vin spre tine, fie ca au forma unor evenimente, situatii de viata, sunt finite sau oameni (cu care interactionezi sau iti intra in viata), au rolul de a-ti aduce lectii si mesaje care au rostul de a-ti recalibra destinul.  Toate lucrurile din viata ta, oamenii de langa tine, evenimentele pe care le experimentezi, viata pe care o traisti, starile tale emotionale, etc, sunt consecinte ce-ti apartin si pe care le-ai atras prin atitudinile, alegerile si actiunile tale anterioare. Acceptarea ta, te ajuta sa nu pierzi lectii si mesaje importante, necesare unei vieti implinite si a unui destin fericit. Invata lectia convertirii starilor si emotiilor negative hranite de ego-ul tau (pe care nemultumirile raportate la convingerile tale, ti le  prilejuiesc), in emotii positive, pline de iubire, daruire, altruism si empatie. Prin ele iti vei putea imbogati viata cu noi repere, trairi, si experientete, la care ulterior te vei putea raporta in mod benefic. A te eschiva sau a te feri de tot ceea ce subconstientul tau respinge ca rau sau nepotrivit, si a-ti hrani nemultumirile si temerile, doar in baza unor proiectii mentale, inseamna doar a ramane mai sararc si a amana lectii de viata si finalmente, a te resemna. Printr-o astfel de atitudine vei continua doar sa  hranesti teama, agasandu-ti sufletul, prin iluzia fericirii.

-Elibereaza-ti spiritual din colivia mintii. Detaseaza-te convingerile si perceptiile tale. Iesi din mediul pe care-l percepi ostil si te impiedica sa-ti traiesti maretia. Prin a ramane in el, nu face altceva decat sa te amagesti inima si sa-ti lasi sufletul prada convingerilor si mintii tale, contaminate cu nemultumiri, neimpliniri si teameri. Odata indoiala, neincredere sau resemnare incuibarite in inima si mitea ta, iti vor roade doar inima, sufletul si mintea, vlaguindu-te de enenrgie, vitalitate si sanatate.

-Traieste-ti viata iubindu-te si iubind tot ceea ce este, prin ceea ce esti si pretuiesti. Tot ceea ce nu hranim cu energia iubirii si pretuirii noastre, se stinge si dispare. Prin tot ceea ce respingem si  pierdem vlaguindu-ne capacitatile de a pretuii ceea ce suntem si avem, nu face altceva decat sa ne otravim inima si sa continuam sa ne hranim nemultumiri, prin care doar ne saracim trupul, mintea si spiritual. 

-Invata sa-ti manifesti preponderant starile emotionale positive, cautand sa vezi in orice lucru perceput de subconstientul tau ca fiind negative sau in oricare persoana care te deranjeaza, doar partile lor positive. Astfel te vei dezobisnui sa critici, sa invinovatesti si sa vezi doar defecte in baza carora doar condamni scotandu-te din culpa. Admite ca reperelor tale pot fi si subiective, si ca perceptiile tale sunt rodul acestora, manifestate prin proiectiile tale mentale (materializate in ganduri siu stari negative).  Stari de lucru si atitudinea celorlati, sunt consecinte ale factoriilor de mediu si bagajelor carmice ale celorlalti, bazate pe experientele, trairile, educatia, si reperele lor mentale. Rezuma-te doar la a observa, pentru a te detasa de subiectivismul convingerilor tale. Aceasta atitudine te va ajuta sa intelegi esenta firii si a emotiilor lor, si prin ele vei descoperii mecanisme si cauze generatoare ce prin judecata si invinuire, le respingi sau le ignore…si astfel le vei risipi si pierde.  Cu o astfel de atitudine pozitiva de detasare si acceptare, vei activa fluxul benefic al energiei tale vitale, prin care vei incepe sa atragi in viata ta evenimente si persone pozitive si favorabile unei vieti fericite si prospere.

-Renunta sa hranesti emotii, stari si iluzii  negative. Asa cum toate lucrurile pe care le doresti sau visurile dupa care tanjesti sunt inca neimplinite,  asa si lucrurile de care te temi, sunt doar iluzii si proiectii mentale ale subconstientului tau. Ele sunt generate de nevoile pe care le exprimi prin gandurile tale. Nimic din ceea ce-ti doresti sau crezi si nimic din ceea ce-ti creaza teama si anxietate, nu este real pana nu-l traiesti pe plan fizic. Toate dorintele pe care le exprimi si toate perceptiile tale negative sunt doar iluzii si proiectii ale subconstientului tau, menite sa te faca fie sa tanjesti, fie sa renunti sa alegi si sa actionezi. Focusandu-te insa pe ele prin energia gandurilor tale, mai devreme sau mai tarziu le vei atrage si manifesta, in viata ta, caci directia in care curg energiile gandurilor tale, va fi mereu cea in care ea este ancorata. De aceea situatiile de viata pe care le vei experimenta, vor avea polaritate energetica a vibratiei emotiilor si gandurilor tale, propagate pe frecventa undelor cerebrale pe care mintea ta le emite.

-Invata sa iubesti si sa daruiesti. Astfel vei crea un flux energetic favabil evolutiei tale spirituale, si ve inceta sa-ti traiesti viata prin neimpliniri, ce hranesc doar nevoi si asteptari ce risipesc energia ta vitala, indepartandu-te de sursa ei. Iubirea, credinta si fericirea sunt stari emotionale propagate pe frecvente benefice starilor spiritual positive si unui trup sanatos. Orice vibratie propagate pe frecvente negative de vibratie, ne expun sufletul si trupul bolii. De aceea, toate nemultumirile, neimplinirile si bolil noastre (fizice, mentale, sufletesti si energetic), au deficient si cause spiritual. Imlaturarea lor este posibila doar prin rearmonzarea trupului cu spiritul.  Si asta se face prin dezvoltarea inteligentei emotionale. Adica prin a intelege ca “ceea ce semanam culegem”…si faptul ca “platim insutit pentru ceea ce culegem neecologic sau pe nedrept” J

Cauta un partener in index
Cuvant cheie:

Cautare A-Z
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  
O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z  0-9  

Ziar Electronic
Ziar Electronic
Introduceti adresa Dvs. de email pentru a va abona la ziarul nostru electronic.
  dezabonare
Home | Compania | Afacerea | Parteneri | Contact | Forum | Acces membri Firme indexate: 11711 • Vizitatori Online: 90