Peste 65 milioane de oferte de vacante prin reteaua RND|KAS. Reduceri de preturi la achizitiile din retea. Acces gratuit la Cardul de membru. Sejur gratuit in Tenerife, pentru partenerii retelei.

Despre fericire si iluzii (1)

31.10.2013
inapoi
spacer
spacer

DESPRE FERICIRE SI ILUZII (1) de Sandor Kasza

Se spune ca “banii n-aduc fericirea dar o intretin”. Din punctul meu de vedere este un simplu program mental autoindus de catre cei ce accepta paradigm enuntului, ca program mental. Din pacate in superficialitatea perceptiilor noastre, ne lasam ghidati  in viata de o sumedenie de astfel de programe. In realitate insa (in masura existentei sale dincolo de limitarile perceptiior noastre) cu totii ne hranim visurile si existenta, cu iluzii. Acestea devin cu timpul concepte si adevaruri ce vor face parte din convingerile si  viata noastra.

Traim intr-o lume a iluziilor, in care alegerile, deciziile si actiunile noastre sunt dictate de convingerile, obiceiurile, emotiile si nevoile care ne coplesesc tot mai mult. Viata pe care o traim si lumea perceptiilor noastre, este bulversata tot mai des, de propriile noastre adevaruri si sabloanele proiectiilor mentale ale subconstientului nostru. Ne-am lasat sinele vlaguit de emotii negative pentru a taraii intr-o continua criza de identitate, intr-o dualitate stearsa de valori spirituale si dominata de indoiala, temeri, egoism si de lipsa iubirii. Suntem aproape in intregime captivi si dominati de nevoi si interese materiale, in schimbul carora ne amanetam sufletul tot mai mult, scotandu-ne la mezat credinta si constinta.

Din pacate, intr-o lume in care societatea se bazeaza pe false valori morale, in care criteriile esentiale de estimare a calitatii unui individ, devin: pozitia sociala, bunurile acumulate si banii din cont, functiile si relatiile, se pune tot mai putin accent pe educatie, credinta, valoare umana , caracter si moralitate. Astfel oamenii sunt transformati in niste roboti care invata sa imite si sa copieze obiceiuri existente pe piata, si prea putin sa mai gandeasca. Sistemul gandeste in locul nostru. Din pacate fara dezvoltarea  unor haruri si abilitati, din lipsa de modele si carente educationale si morale tot mai mari, tot mai putini oameni reusesc sa-si implineasca  nevoi ce devin tot mai mari, de la  o generatie la  alta.

Oameni-si pierd instrumentul de masura si echilibrul sufletesc, si astfel devin incapabili sa inteleaga masura lucrurilor in propria viata sau sa stie cand, ceea ce au agonisit le este de ajuns pentru echilibrul si armonia sinelui, cu mediul in care traiesc. Astfel, numarul celor neimpliniti este tot mai mare. Neimplinirea, grijile si stresul pun tot mai puternic amprenta asupra destinului si vietii lor. Mintea acestor oameni este ocupata cu strigatul of-ului propriu. Tot mai multi dintre noi, devin coplesiti de temeri si nesiguranta zilei de maine.

Toate sentimentele de nemultumire, temerile, anxietatea, angoasele au un factor comun – lipsa de afectivitate si credinta. Valorile morale si de caracter isi cedeaza tot mai des locul, vanitatii, orgoliilor si egoismului. Invinuim terte persoane sau situatii de viata, pentru nereusita noastra, dar uitam ca toate acestea sun consecinte ale propriilor noastre alegeri si atitudini. Uitam ca puterea noastra sta tocmai in unitate si interdependenta si nu in separare sau dezbinare.

Iesirea din criza propriei noastre nefericiri si din lipsa de identitate personala si autenticitate, este pe cat de simpla, pe atat de accesibila. Atunci cand suntem nemultumiti, este suficienta o simpla decizie de detasare, de emotiile negative care ne scurg energia si ne tin captivi in colivia gandurilor si a mintii. Cel ce poate intelege si face diferenta intre starile noastre mentale, pe care singuri le hranim, este spiritul. Un spirit treaz si constient, va ramane mereu observator. El nu va suferi si nu va judeca  caci nu simte nici durerea si nici vanitatea. Prin energia sa, trupul isi creste vibratia  si doar observa emotiile si starile manifestate, percepute prin simturile sale. Astfel, invatam sa ne gestionam emotiile,  experimentand echilibrul intre trupul si spiritul nostru, in armonie cu mediul care ne inconjoara si ne determina starea.

Spiritul stie ca durerea este a trupului si ca fericirea este o stare emotionala indusa sau viciata (manifestata prin reactiile chimice si secretiile hormonale ce au loc la nivel celular), ca rezultat al perceptiilor mentale si al reactiilor noastre la factorii de mediu. Fericirea este o stare de spirit usor de indus, insa pentru a o trai  este nevoie sa reinvatam lectia iubirii si a credintei, atat fata de oameni cat si fata de propriul sine.

Prin simpla gestionare constienta a emotiilor si prin constientizarea starilor noastre mentale (ca efect in alegeri, actiuni si consecinte, in toate planurile vietii), vom identifica treptat noi instrumente mentale, prin care putem recastiga controlul asupra propriului nostru spirit si al constintei.

Intelegand sensul intamplarii lucrurilor in viata noastra si controlandu-ne emotiile, ne putem influenta destinul, prin controlul alegerile si actiunilor pe care le intreprindem, constienti de efectul acestora. Pentru a ne simti impliniti, e suficient sa credem in noi si sa renuntam sa mai raportam totul la sabloanele mintii noastre. Invatand acceptarea, nu vom mai irosi lectii importante de viata. Vom renunta sa respingem evenimente si situatii de viata sau sa respingem oameni. In locul obiceiurilor nesanatoase si a manifestarii programelor mentale potrivnice evolutiei noastre spirituale si desavarsirii noastre ca fiinte, vom renunta la orgoliile si vanitatile ego-ului, reapropiindu-ne din nou de oameni.

Renuntand la judecati de valoare si la etichetarea evenimentelor, a situatiilor de viata sau a oamenilor (cu rau sau bun), vom iesi din izolarea si instrainarea indusa de propria noastra minte. Vom invata sa vedem partea frumoasa a vietii si astfel in timp perceptia partilor ei negative se va estompa.  Punand pret si dand valoare si unor puncte de vedere diferite de ale noastre si acceptand confruntarea cu evenimente mai putin placute (ca si consecinte, lectii de viata), vom avea acces la noi perspective, experiente si repere de viata. Prin ele vom deveni mai bogati in trairi si impliniri emotionale placute. Prin detasarea de nevoile vanitoase ale propriului ego, vom reinvata sa iubim, sa credem si sa ne bucuram de viata.

Citeste continuarea aici

Cauta un partener in index
Cuvant cheie:

Cautare A-Z
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  
O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z  0-9  

Ziar Electronic
Ziar Electronic
Introduceti adresa Dvs. de email pentru a va abona la ziarul nostru electronic.
  dezabonare
Home | Compania | Afacerea | Parteneri | Contact | Forum | Acces membri Firme indexate: 11712 • Vizitatori Online: 13